Voor een vakantie naar Griekenland is een Nederlandse paspoort of identiteitskaart benodigd die tijdens de terugreis nog geldig is.

Voor een vakantie naar Turkije is een Nederlandse paspoort of identiteitskaart benodigd die bij aankomst nog 8 maanden geldig is.

Ook kinderen hebben een eigen paspoort of identiteitskaart nodig. Reis je alleen met kinderen, dan heb je toestemming nodig van de (andere) ouder met ouderlijk gezag. Meer informatie hierover >>

Indien je een niet-Nederlandse nationaliteit of meervoudige nationaliteit hebt, raden wij aan om met de eigen ambassade of die van het vakantieland contact op te nemen over de benodigde reisdocumenten.

De reiziger is te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten.

De controle op reisdocumenten is erg streng. Dit betekent dat paspoorten of ID-kaarten met scheurtjes of andere beschadigingen niet meer geaccepteerd worden.

Visum Turkije

Voor een vakantie naar Turkije is een visum benodigd. Deze kost ca. 20 euro per persoon. Sioni adviseert om deze uiterlijk 2 weken voor vertrek online aan te vragen. Dit kan via de websites:

Let er op dat de naam wordt gebruikt, zoals die in het paspoort staat en dat de overige gegevens ook correct zijn. Wijzigingen zijn achteraf niet meer mogelijk.

Wanneer je een visum hebt aangevraagd, wordt dit per e-mail toegezonden. Het visum dien je uit te printen en mee te nemen naar Turkije. 

Lees het laatste nieuws omtrent het visum op de website van het Turks verkeersbureau