Vliegtickets

De ticketprijs is afhankelijk van de vraag en het aanbod op het moment van boeken. Onze ervaring is dat vroegboeken loont.

Vliegtickets kun je het beste zelf rechtstreeks boeken bij de luchtvaartmaatschappij. Soms bieden de grotere reisorganisaties, zoals Sunweb en TUI voordeliger tickets aan, met name in het hoogseizoen.

Voordat je gaat boeken, raden wij aan om eerst bij Sioni een optie op het gewenste vakantiehuis of de zeiljacht aan te vragen. Dit om te voorkomen dat deze niet meer beschikbaar zijn nadat je de tickets hebt geboekt.

 

Vliegtickets Lefkas

Preveza Airport (PVK) is het dichtstbijzijnde vliegveld. De vliegreis van Amsterdam naar Preveza duurt ongeveer 3 uur. De afstand vanaf de luchthaven Preveza naar Lefkas stad bedraagt nog geen 20 kilometer.

1. Amsterdam - Preveza

Luchtvaartmaatschappij Transavia vliegt van eind april tot eind oktober een paar keer per week rechtstreeks van Amsterdam naar Preveza en in juli en augustus bijna dagelijks. Deze tickets kun je zelf boeken via  Transavia.com.

Reisorganisatie Sunweb biedt o.a. ook een middagvlucht op de zaterdag aan, rechtstreeks van Amsterdam naar Preveza. Deze tickets kun je boeken via Sunweb.nl.

Reisorganisatie TUI vliegt van eind april tot begin oktober op zaterdag en dinsdag rechtstreeks van Amsterdam naar Preveza. Deze tickets kun je boeken via TUIfly.nl.

2. Düsseldorf - Preveza

Luchtvaartmaatschappij Condor vliegt vanaf mei t/m oktober op zaterdag en dinsdag van Dusseldorf naar Preveza. Je kunt deze tickets zelf boeken via de website van Condor.com.

 

Vliegtickets Thessaloniki

Luchtvaartmaatschappij Transavia vliegt het gehele jaar bijna dagelijks rechtstreeks van Amsterdam naar Thessaloniki. Deze tickets zijn soms voordelig te boeken via Transavia.com.

Van Thessaloniki rijdt er in de zomer bijna dagelijks een bus naar Lefkas stad (39 euro p.p. in 2016), maar vaak is dan wel een overnachting in Thessaloniki nodig.

Of je huurt een auto vanaf de luchthaven of neemt een taxi (ca. 450 euro voor max. 4 personen, maar wellicht minder vermoeiend na de vliegreis).

De weg van Thessaloniki naar Lefkas is recent vernieuwd en vrij rustig, voorzien van vele tunnels en nu nog maar ca. 5 uur rijden (400km).

 

Vliegtickets Corfu

Luchtvaartmaatschappij Transavia vliegt een paar keer per week rechtstreeks naar Corfu vanaf Amsterdam. Deze tickets zijn te boeken via Transavia.com.

Reisorganisatie TUI vliegt ook op Corfu. Deze tickets kun je boeken via TUIfly.nl.

De afstand vanaf de luchthaven Corfu (bij Corfu stad) naar Gouvia marina bedraagt nog geen 10 kilometer.

 

Vliegtickets Turkije

De dichtstbijzijnde luchthaven in de buurt van Orhaniye en Fethiye is luchthaven Dalaman.

Transavia vliegt o.a. op zaterdag van Amsterdam naar Dalaman. Deze tickets zijn te boeken via Transavia.com.

Corendon airlines vliegt ook op zaterdag van Amsterdam naar Dalaman. En TUIfly.nl vliegt op Dalaman, maar niet op zaterdag.

De vliegreis duurt ca. 3,5 uur. De transfer van luchthaven Dalaman naar de haven in Orhaniye duurt ca. 90 minuten en naar Fethiye ca. 50 minuten.