Sioni adviseert om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Deze verzekering kan via iedere zorgverzekering of bank afgesloten worden. Een doorlopende verzekering kan voordeliger zijn wanneer je langer dan 2 weken of vaker op vakantie gaat.

Een annuleringsverzekering dient meestal tot uiterlijk een week na boeking van de vakantie afgesloten te worden. Let er bij een doorlopende annuleringsverzekering op dat de totale reissom is verzekerd.

Unigarant Vaar Vakantie Polis

De Unigarant Vaar Vakantie Polis is een verzekering speciaal voor watersporters en kan door klanten van Sioni afgesloten worden. Met deze polis verzeker je deels het eigen risico (de borgsom) en eventuele gevolgschade. Een reis- en/of annuleringsverzekering behoort ook tot de opties.

Aanvragen Unigarant Vaar Vakantie Polis
Of indien deze link niet werkt, stuur een mailtje naar Sioni dat je de polis wilt afsluiten.

Brochure en voorwaarden Vaar Vakantie Polis

Let op: onderstaande bedragen zijn exclusief 21% assurantiebelasting en €6 poliskosten!

Optie 1: Verzekering waarborgsom en gevolgschade

Indien je een zeiljacht huurt (zonder schipper) kan het eigen risico (de borgsom) worden beperkt met de Unigarant Vaar Vakantie Polis. Je dient nog wel de borgsom te voldoen bij aanvang van de zeilvakantie, maar in het geval van schade betaalt Unigarant tot 85% van de borgsom (met een maximum van 2500 euro) terug.

De kosten voor deze verzekering zijn:

Huurprijs tot 2.000 euro: €42 (56,66 incl. poliskosten en assurantiebelasting)
Huurprijs vanaf 2.000 euro: 88 (112,93 incl. poliskosten en assurantiebelasting)

Eigen risico : 15% van de borgsom (bijv. 225 euro bij een borgsom van 1500 euro)

N.b.: een gewone reisverzekering dekt geen schade aan gehuurde zeilboten.

Afsluiten Vaar Vakantie Polis  

 

Optie 2: Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering vergoedt o.a. de annuleringskosten wanneer een geboekte reis niet door kan gaan als gevolg van een ernstige verhindering, zoals een ongeval of ziekte of overlijden van familieleden in de 1e of 2e graad. Ook het risico dat het schip waarmee je vaart uitvalt als gevolg van brand of explosie, is meeverzekerd.

Kosten : 4,65% van de reissom (excl. 21% assurantiebelasting)

Wanneer het reisgezelschap uit meer dan 10 personen bestaat, dan kun je ook een groepsannulering sluiten. Zie voor meer informatie de website van Unigarant >

Af te sluiten binnen 5 dagen na boeking (bij 28 dagen voor vertrek direct bij boeking)

 

Optie 3: Reisverzekering

De Reisverzekering is een kortlopende reisverzekering. Tijdens de vakantie is de bagage verzekerd tegen verlies en diefstal. Ook de medische kosten zijn verzekerd. Bovendien kunnen jullie rekenen op de betrouwbare en snelle hulp van de ANWB Alarmcentrale.

Kosten : €1,25 per persoon per dag (excl. 21% assurantiebelasting en €6 poliskosten)

Zie voor meer informatie de website van Unigarant

 

Optie 4 : Stormverzekering

De stormverzekering geeft in de periode van mei t/m september recht op vergoeding van 75% van de daghuursom indien het vaartuig tussen 09.00 uur en 21.00 uur niet langer dan 2 uur heeft gevaren ten gevolge van een storm van tenminste windkracht 7. In de periode van oktober t/m april is de vergoeding 50%. De schipper of verhuurder dient een schriftelijke verklaring af te geven waaruit blijkt dat uitvaren niet verantwoord was. Indien de terugreis in verband met storm niet gemaakt kan worden zijn de extra kosten ook meeverzekerd.

Kosten mei t/m sept : 1,86% van de boothuur

Kosten okt t/m april : 3,72% van de boothuur