Sioni biedt vanuit Lefkas in Griekenland een aantal mogelijkheden voor een zorgeloze zeilvakantie met schipper. Zeilervaring is niet vereist.

Flottielje zeilen met schipper

Je huurt via Sioni een zeilboot naar keuze met daarbij de gehele week of een paar dagen een schipper. Met deze boot varen jullie mee in een groep met andere zeiljachten, onder deskundige leiding van de Nederlandse flottieljebegeleiding. De route wordt bepaald door de flottielje schipper. Overdag hebben jullie een ervaren schipper aan boord, die indien gewenst jullie kan leren zeilen of de jullie zeilkennis kan opfrissen. De schipper slaapt aan boord van de flottielje begeleidingsboot. Dit scheelt een slaapcabine en bij aankomst in de haven hebben jullie volledige privacy. Meer informatie over flottielje zeilen en de vaarroutes

Afhankelijk van de verhuurder kost een schipper ca. 180 euro per dag of 975 euro per week. Daarbij is het de gewoonte dat de schipper aan boord en met het avondeten wordt vrijgehouden. Prijslijst en zeilboten Griekenland

Bareboat zeilen met schipper

Het is in sommige periodes ook mogelijk om een zeilschip te huren met (Griekse) schipper zonder mee te varen met de flottielje. Je kunt dan in overleg met de schipper zelf de route bepalen, uiteraard afhankelijk van de afstanden, de wind en de drukte in de havens. De schipper slaapt dan bij jullie aan boord in 1 van de slaapcabines.

Vraag ons gerust naar de mogelijkheden

Ervaringen zeilvakanties met schipper

2009 juli, Lefkas, familie Claessen

Wij hebben enorm genoten van de vakantie vanuit Lefkas - Griekenland. Leuke mensen, mooie plekjes, heerlijk eten en geweldige begeleiding! Alles is prima verzorgd en erg goed afgestemd op onze wensen. Alles kan en alles mag, uiteraard binnen de grenzen van mogelijk en verantwoord. Wij gaan zeer zeker nog een keer, we zijn meteen zeilverslaafd!!

2010 aug, Lefkas, familie vd Berge

Van de eerste tot de laatste dag verliep onze vakantie op rolletjes. Een week waren we in een prima huis met zwembad- de tweede week flottielje gezeild. Deze combinatie beviel uitstekend. Dankzij de deskundige, vriendelijke en behulpzame benadering van Sioni kijken we terug op een geweldige vakantie! Dat geldt ook voor de mensen waarmee Sioni werkt.

2013 juli, Lefkas, Annemieke

De tweeweekse zeilvakantie op de geweldig mooie boot was enorm prachtig en mooi! We hadden nul zeilervaring, maar de schipper aan boord bracht ons snel en heel sympathiek alle vaardigheden bij. De zeilvakantie bracht ons op unieke plekken en in prachtige baaien en haventjes. De kinderen (10 en 14) hebben meer dan genoten en vooral lekker kunnen zeilen.

Echt een aanrader voor een ontspannen vakantie buiten de grote drukte om. Er is maar een nadeel: de dagen vliegen echt voorbij.

2014 aug, Lefkas, Anja, Patrick, Zita en Nina

Wij zijn nu een week terug van onze vakantie in Lefkas. Graag wil ik jullie laten weten dat het zeilen super was en ook ons huisje was gezellig, mooi ingericht met prachtig uitzicht op baai van Nidri. Ook willen wij jullie bedanken voor de zeer uitgebreide reisbescheiden. Alles was heel duidelijk uitgelegd, we hebben alles dus ook direct gevonden en ook het telefoontje op zaterdag konden we heel erg appreciëren. Ook zijn we in Nidri naar een heerlijk restaurant geweest op het strand op jullie aanraden. Bedankt voor alles!

2014 juli, Lefkas, Marion

Geweldige vakantie gehad. Alles liep op rolletjes. Mooie boot, goede enthousiaste flottielje begeleiding en schipper. Heerlijk relaxt, basis beginselen zeilen, inclusief allerlei knopen, geleerd. Heldere zee, mooie stranden. Huis en zwembad rustig en luxe. Aanbevolen eetlocaties moeite van het proberen meer dan waard. Nidri ’s avonds gezellig plaatsje. Kortom, heerlijke vakantie gehad.

2015 Zeilcruise, Chris

Zoals ik jullie al had laten weten dat indien de zeilvakantie een afspiegeling was van jullie info op voorhand het niet meer stuk kon. Wel, het was zelfs nog beter (door het persoonlijk contact). We hebben een pracht reis gehad en werden constant in de watten gelegd door de hele bemanning. Voor hen was er niets teveel, we opperden nog maar iets en het stond klaar of werd gedaan. Zeker een aanrader voor groepen of grote families.

2016 Lefkas, Mieke

Alles verliep perfect en was tip top geregeld. Het zeilen was super en de week op het vaste land ook. De mensen van Sioni hebben ons super geadviseerd en hebben detail kennis van zaken. Ik ben de afgelopen jaren nergens zo prettig geholpen, en met zo veel geduld. Wij zijn super tevreden!

2017 zomer, Lefkas, Ellis

Prima service van Sioni, goede informatie, meedenken en alles goed voor elkaar. De vakantie was in 1 woord fantastisch! Zeilen was top, genoeg privacy, maar ook gezelligheid met de flottielje. Prachtig huis op mooi plekje!

2018 zomer, Ellis

Heerlijke, ontspannen vakantie gehad in prachtig huis en vervolgens heerlijk gezeild. Top geregeld door Sioni.

2018 zomer, Lefkas, Veerle

Hartelijk dank aan de prima Sioni-organisatie! We hebben een topweek gehad met de flottielje en hiermee onze eerste zeilervaring opgedaan. De week nadien in Villa Anthousa overtrof onze verwachtingen nogmaals. Ook dit hadden we niet beter kunnen dromen! Het huis was echt heel mooi en rustgevend, de faciliteiten erg uitgebreid en schoon. Het uitzicht is er onvoorstelbaar mooi, hier genieten we zeker nog een hele tijd van na! Zwembad ook top. Voldoende privacy. We zijn uitermate tevreden van de voorbije vakantie en kijken met veel plezier uit naar een volgende samenwerking!

2019 zomer, Lefkas, Arno

Omgeving Lefkas absolute aanrader voor zeilvakantie, geweldig mooie omgeving, pittoreske plaatsjes, lekker eten, gunstig geprijsd.

2019 zomer, Lefkas, Els

Bedankt Sioni voor de mooie vakantie met nieuwe ervaringen en uitdagingen nl. leren kite-surfen en het flottielje varen.

2022 zomer, Lefkas, Erika

We hebben een fantastische vakantie gehad, goed verzorgd door Sioni.

2022 zomer, Lefkas, Lisette

Bas (van Sioni) weet veel van de omgeving en had leuke tips. 24/7 bereikbaar en prettig om mee te sparren. Aanrader!