Ontspannen zeilen onder de zon, ankeren in een van de vele mooie baaien, een duik nemen in het helder blauwe water, afmeren in een pittoresk haventje, genieten van de Griekse gastvrijheid en verse vis eten in een Griekse taverna. Het is niet voor niets dat zoveel Nederlandse zeilers elk jaar weer terugkomen. Zeilen op de Ionische zee is verslavend!

In Griekenland biedt Sioni zeilvakanties aan vanuit Lefkas en Corfu. De eilanden Lefkas en Corfu liggen in de helderblauwe Ionische Zee, aan de westkant van Griekenland. De Ionische Zee is een van de mooiste zeilgebieden van Europa.

Er zijn vele mogelijkheden voor het maken van lange of korte zeiltochten. De wind en golfslag is op de Ionische Zee meestal gematigd met zonnig weer en goed zicht. Het water is glashelder waardoor de bodem tot op grote diepte duidelijk waarneembaar is. Hierdoor is het eenvoudiger om ondieptes te lokaliseren. De Ionische Zee is dan ook zeer geschikt voor zowel de beginnende als voor de gevorderde zeiler.

 

Lefkas zeilgebied

Het Lefkas zeilgebied in Griekenland is een zeer gevarieerd vaargebied met meestal gematigde weersomstandigheden. De afstanden tussen de haventjes zijn niet zo groot, ideaal voor gezinnen met kinderen. De haventjes zelf zijn kleinschalig en zeer gemoedelijk.

Zowel voor de beginnende als voor de ervaren zeiler een fantastisch zeilgebied. Eilanden waar je gemakkelijk heen vaart zijn Meganisi, Kastos, Kalamos, Kefalonia en Ithaka. Ervaren zeilers die van langere afstanden houden kunnen in een tweeweekse zeilvakantie naar Paxos en Corfu zeilen of naar Zakynthos.

Om deze redenen is Lefkas de thuishaven van vele zeiljachtverhuurders en het startpunt voor flottielje zeilen. De thuishavens Lefkas stad en Nidri zijn de ideale start voor een ontspannen vakantie met volop keus uit de vele restaurants, cafe's en winkels.

Corfu zeilgebied

Corfu ligt in het noordwesten van Griekenland, deels voor de kust van Albanië en deels voor de kust van het vaste land van Griekenland. Vanuit Corfu kun je een zeer gevarieerde route varen langs gezellige toeristenplaatsjes en pittoreske haventjes, van Paxos en het vaste land van Griekenland.

In vergelijking met het Lefkas zeilgebied zijn de afstanden in het Corfu zeilgebied iets langer en kom je wat minder baaien tegen onderweg voor een zwemstop. Ook vaar je meer op open zee. Vandaar dat Corfu minder favoriet is bij gezinnen met kinderen.