• Dag 1 : Lefkas Nidri
 • Dag 2 : Lefkas Sivota
 • Dag 3 : Kefalonia Fiskardo
 • Dag 4 : Kefalonia Eufemia
 • Dag 5 : Zakynthos Agio Nikolaos
 • Dag 6 : Katakolon
 • Dag 7 : Zakynthos Keri baai 
 • Dag 8 : Zakynthos Keri baai (rustdag)
 • Dag 9 : Zakynthos stad
 • Dag 10 : Kefalonia Poros
 • Dag 11 : Kioni, Ithaka
 • Dag 12 : Kalamos
 • Dag 13 : Spartagori, Meganissi
 • Dag 14 : Lefkas Nidri

Voor deze route met een dagafstand van gemiddeld 22 mijl heb je al wat ervaring nodig met het aanleggen op eigen anker en het varen op open zee.

Ithaka - Griekenland

Eèn van de bekendste eilanden van het vaargebied, mede door de griekse held Odysseus, eens koning van Ithaka volgens de Odyssee van Homerus. Het eiland ligt even ten zuiden van Lefkas, aan de oostkant van eiland Kefalonia. Aan de oostkant van Ithaka (Ithaca) bevinden zich van noord naar zuid de kleine havenplaatsjes Frikes en het pittoreske Kioni, gevolgd door het grotere Vathi (Ithaki), de hoofdstad van Ithaka.

Kefalonia - Griekenland

Kefalonia is een prachtig eiland dat ten zuiden van Lefkas ligt. Kefalonia is een groen en bergachtig eiland met een prachtige kustlijn met verschillende strandjes en baaien. Tussen Kefalonia en Ithaca is het fantastisch zeilen. Van noord naar zuid bevinden zich de volgende havenplaatsjes aan de oostzijde van Kefalonia:

Fiskardo: De meest mondaine en karakteristieke plaats van de Ionische Zee en erg fotogeniek met de gekleurde huizen. Aan de haven tref je allerlei leuke winkeltjes en goede restaurants.

Eufemia: Eufemia ligt ca. 12 mijl ten zuiden Fiscardo. Een ruime haven met daaraan taverna's en cafe's. Vanuit de haven kun je een stukje langs de kustlijn lopen met mooi uitzicht op Ithaka en de zee.

Sami is een haventje in halfronde vorm met verschillende taverna's direct aan de waterkant. Heerlijk eten met uitzicht op de afgemeerde bootjes. En eventueel een uitstapje naar het binnenmeer van Mellisani.

Poros is een levendig stadje met een mooie boulevard. De haven is rustig en ligt even naast het plaatsje. Poros is ook populair bij zeiljachten die naar Zakynthos willen of daar juist vandaan komen. De afstand Poros - Agios Nikolaos (Zakynthos) bedraagt ca. 20 mijl.

Lefkas Nidri

Nidri is zeer populair bij zeilers. Aan de boulevard kun je gratis afmeren. Even voor Nidri ligt de zeer beschutte baai "Tranquil Bay" met goede ankergrond. Verderop richting de Vliho baai kun je soms tegen betaling aan de steiger bij Hotel Iris liggen. Je kunt dan gebruik maken van douches en het zwembad. Nidri is ook thuishaven van een aantal van onze schepen en de dagzeilboten.  In Nidri kun je heel goed boodschappen doen en souvernirs kopen. 's Avonds kun je heerlijk uit eten bij de vele taverna's aan de boulevard met uitzicht op zee. Nidri is slechts 3 kwartier rijden vanaf het vliegveld Preveza.

Meer informatie over Nidri

Lefkas Sivota

Sivota is een gezellig havenplaatsje met diverse taverna's en barretjes en een enkele supermarkt. Sivota (of Syvota) heeft een natuurlijke haven die goede bescherming biedt. Er is plek voor veel zeiljachten aan de kades in de ruime baai. Bij vrijwel alle weersomstandigheden, lig je hier meestal goed. Vanuit Sivota is het een betrekkelijk korte zeilafstand naar eiland Ithaka of Kefalonia.

 

Meganisi - Griekenland

Het eiland Meganisi ligt aan de oostkant van Lefkas. Een prachtig eiland met twee schitterende havenplaatsjes en vele baaien. Op het eiland Meganissi liggen de plaatsjes Spartaghori en Vathi. Meganissi is vooral populair vanwege de vele baaien die aan de oostzijde van het eiland liggen.  De meeste baaien zijn goed beschut tegen de heersende NW-wind en zijn mede daarom populair bij zeilers om te overnachten. In een enkele baai bevindt zich een eenvoudige taverna, zoals in Atheni baai en Abeliki baai.

Vathi ligt aan het uiteinde van een baai. Het is een klein havenplaatsje met verschillende taverna's, een klein pleintje en een supermarkt. Met uitzicht op de haven en afgemeerde bootjes smaakt de verse vis extra goed!

Spartaghori is een typisch Grieks dorpje dat bovenop een heuvel ligt met van daaruit adembenemende vergezichten over de Ionische Zee en eilanden. Zeiljachten kunnen terecht in het de haven van Spartaghori of bij Taverna Spilia aan het uiteinde van de baai. Bij taverna Spilia is een strandje, mooring lines, lekker eten, helder water en mooi uitzicht in een rustige omgeving.

 

 

 

 

Zakynthos- Griekenland

Zakynthos is èèn van de bekendste en meest zuidelijke Ionische eilanden. Net zoals alle andere Ionische eilanden prachtig bergachtig en groen. Op bepaalde stranden Zakynthos broeden de zeeschildpadden (Caretta Caretta) hun eieren uit. En het strand met het beroemde scheepswrak op Zakynthos is zeer bekend.

Aan de noordoost kant van Zakynthos ligt de baai Agios Nikolaos met daaraan enkele taverna's en vlakbij de blauwe grot. Met rustig stabiel weer kan hier overnacht worden. Meer naar het zuiden ligt de hoofdstad Zakynthos. Een moderne toeristische plaats met Italiaanse invloeden, een groot plein en veel taverna's en winkels.