Waar kun je beter leren zeilen dan in het warme, zonnige Middellandse Zeegebied? Zeilen op de Ionische zee in Griekenland is minder moeilijk dan je denkt. Er is geen getijde en nauwelijks stroming of deining. Ook kennis van navigatie is in mindere mate nodig omdat je grotendeels op zicht vaart en de boot beschikt over een GPS.

Sioni biedt een aantal mogelijkheden om te leren zeilen in Griekenland.

Zeilcursus op een dagzeilboot

Sioni biedt vanuit Nidri (Lefkas, Griekenland) de mogelijkheid om te leren zeilen op een dagzeilboot, de Beneteau 221 tijdens jullie verblijf in een van onze vakantiehuizen op Lefkas.

Meer informatie over zeilen met een dagzeilboot in Griekenland

Zeilles op een kajuitzeiljacht

We bieden ook de mogelijkheid om te leren zeilen op een kajuitzeiljacht in Griekenland met overnachting op de boot. Jullie huren dan via Sioni een zeilboot naar keuze voor minimaal 1 week. Met deze boot varen jullie mee in een groep met andere zeiljachten, onder deskundige leiding van de Nederlandse flottieljebegeleiding. Overdag hebben jullie een ervaren schipper aan boord, die jullie kan leren zeilen of de jullie zeilkennis kan opfrissen. De schipper slaapt aan boord van de flottielje begeleidingsboot. Dit scheelt jullie een slaapcabine en bij aankomst in de haven hebben jullie volledige privacy. De route wordt bepaald door de flottielje schipper.

Meer informatie over flottielje zeilen en de vaarroutes

Afhankelijk van de verhuurder kost een schipper in Griekenland ca. 180 euro per dag of 975 euro per week.
Prijslijst en zeilboten in Griekenland