Corfu is het meest noordelijk gelegen Griekse eiland in de Ionische zee. Het is een populaire vakantiebestemming, mede vanwege de lange stranden, het bruisende uitgaansleven, de mooie groene bergen, de authentieke dorpjes en niet te vergeten de prachtige hoofdstad Kerkyra. Natuurlijk kun je op Corfu de hele dag relaxen op het strand, maar je kunt ook het binnenland intrekken en genieten van de schitterende natuur. Op sportief gebied zijn er ook eindeloos veel mogelijkheden, van duiken of zeilen tot aan zwemmen in het het grootste waterpark van Europa.

Bezienswaardigheden op Corfu zijn ook Achilleion, het paleis van keizerin Elizabeth "Sissi" van Oostenrijk, en het dorpje Pelekas met een fantastisch uitzicht over de Ionische zee, de Pantokratorberg en Corfu-stad.

Corfu Paleokastritsa

Paleokastritsa is een prachtige badplaats aan de westkust van Corfu in een mooie groene omgeving en talloze baaien met rotspartijen en kiezelstrandjes in een azuurblauwe zee. Bezienswaardig is ook het oude klooster op het schiereiland van Paleokastritsa. Er worden ook veel boottochten aangeboden. De zee voor de kust van Paleokastritsa kan echter in de middag wat ruwer worden.

Corfu stad

Corfu stad (Kerkyra) is de hoofdstad van Corfu met een rijke historie. Hier kun je uren rondslenteren en winkelen in de gezellige binnenstad met de smalle straatjes en oude Venetiaanse gebouwen. En vergeet niet de Liston en de Esplanade met de vele terrasjes en restaurants. Het fort van Corfu stad is een bezoek meer dan waard met rondom verschillende uitkijkposten over de Ionische Zee. Met de boot kun je terecht in de oude vissershaven of in het fort van Corfu stad bij de Yachtclub van Corfu, op loopafstand van het centrum.

Corfu zeilgebied

Corfu ligt in het noordwesten van Griekenland, deels voor de kust van Albanië en deels voor de kust van het vaste land van Griekenland. Vanuit Corfu kun je een zeer gevarieerde route varen langs gezellige toeristenplaatsjes en pittoreske haventjes, van Paxos en het vaste land van Griekenland.

In vergelijking met het Lefkas zeilgebied zijn de afstanden in het Corfu zeilgebied iets langer en kom je wat minder baaien tegen onderweg voor een zwemstop. Ook vaar je meer op open zee. Vandaar dat Corfu minder favoriet is bij gezinnen met kinderen. 

Vakantiehuizen op Corfu