Lefkas is een van de allermooiste eilanden van Griekenland. Het Griekse eiland heeft een mooie groene natuur (ook in hoogzomer) en schitterende stranden. Lefkas kent nog geen massa toerisme en heeft gezellige havenplaatsjes en authentieke bergdorpjes.

Lefkas behoort tot de zeven Ionische eilanden, gelegen langs de westkust van het Griekse vaste land in de Ionische zee. Ten noorden van Lefkas ligt Corfu en ten zuiden liggen de eilanden Meganisi, Kefalonia en Ithaka.

Bezienswaardigheden    foto's 

Het is ook een zeer aangename bestemming voor in het laagseizoen. In voor- en naseizoen (mei, juni, september en oktober) is het vaak zomers weer met een blauwe lucht en temperaturen van tussen de 20 en 30 graden.

Lefkas is zeer geschikt voor gezinnen en stellen die op zoek zijn naar een strandvakantie of actieve vakantie, zoals wandelen, fietsen, (kite)surfen en zeilen.

Lefkas is via een drijvende brug met het vaste land van Griekenland verbonden en gemakkelijk bereikbaar. Volgens sommigen is Lefkas (oftewel Lefkada) het eiland waar de Griekse held Odysseus koning was. En dus niet het eiland Ithaka, aangezien de Odyssee van Homerus vermeldt dat het eiland vanuit het vasteland te voet kon worden bereikt.

Lefkas is een eiland met vele gezichten. Aan de westkant van Lefkas bevinden zich schitterende stranden - waaronder het fotogenieke Porto Katsiki -, het pittoreske badplaatsje Agios Nikitas en prachtige vergezichten over de weidse Ionische Zee. In het binnenland lijkt de tijd stil gestaan te hebben in de kleine bergdorpjes en de prachtige groene natuur. Aan de oostkant van het eiland is het heerlijk genieten in gezellige havenplaatsjes als Lefkasstad, Nidri, Sivota en in het zuiden Vassiliki, waar watersportliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Lefkas is het verkennen meer dan waard! Een comfortabele manier is om dat met een (huur)auto te doen. 

Lefkas is een echt watersporteiland. Het Lefkasgebied is een "wahalla" voor zeilers. Doorgaans relatief licht zeilweer, korte zeilafstanden, mooie eilanden die dichtbij elkaar liggen, kleine havenplaatsjes en baaien die alleen vanuit zee bereikbaar zijn. Flottielje zeilen vanuit Lefkas marina is dan ook zeer populair. Ook windsurfers komen ruimschoots aan hun trekken in Vassiliki: weinig golfslag, relatief ondiep en elke namiddag stevige valwinden. En Agios Ioannis is zeer bekend onder de kitesurfers. Vanuit Nidri varen er vele boten uit voor een dagtochtje. Maar je kunt ook zelf een motorbootje huren of een dagzeilboot reserveren via Sioni.