Meer informatie over huurauto's en een prijslijst

PRIJZEN: De autohuur prijzen zijn inclusief een schade, diefstal en WA verzekering, 2de bestuurder en alle lokale belastingen. Bovendien is het aantal kilometers ongelimiteerd. Eén week is gebaseerd op een periode van 7 huurdagen x 24 uur vanaf de huuraanvang. Mocht de gehuurde auto op een later tijdstip worden teruggebracht dan afgesproken, dan wordt een extra huurdag in rekening gebracht.

In de huurprijs zijn geen kosten voor brandstof inbegrepen. Het is in Griekenland gebruikelijk dat de auto niet met een volle tank aan u wordt afgeleverd. U levert dan de auto met dezelfde tank inhoud weer in.

De kosten voor ontvangst van een huurauto op een andere locatie dan Preveza en Corfu, een "one-way" (inleveren op een andere locatie) en een baby/kinderstoeltje dienen bij de reservering te worden aangevraagd.

Autogroepen: Voorkeuren voor een bepaald type auto binnen een categorie kunnen wij helaas niet garanderen. De aangegeven autotypen zijn bedoeld als voorbeeld en geven een indicatie van het type en de grootte van de huurauto.

Minimumleeftijd: De minimumleeftijd van bestuurder is 23 jaar en de bestuurder is minimaal 1 jaar in het bezit van een rijbewijs. Voor categorie 6 en 7 is de minimumleeftijd van de bestuurder 25 jaar.

Creditcard: Voor autohuur is bezit van een creditcard vereist! Met de creditcard kan de borgsom (het eigen risico) worden voldaan.

Aansprakelijkheid: Autohuur en het gebruik van de huurauto is geheel op eigen risico. Sioni bemiddelt tussen autoverhuurbedrijf en reiziger en aanvaardt geen aansprakelijkheid voor (letsel)schade die voortvloeit uit autohuur via Sioni.

Verzekeringen: De aansprakelijkheidsverzekering is afhankelijk van de wettelijke bepalingen ter plaatse en heeft betrekking op letselschade en materiële schade. De schadeverzekering dekt de schade door ongelukken waaraan de bestuurder zelf schuld heeft of beschadigingen die niet op een derde kan worden verhaald. De diefstalverzekering voor de auto heeft uitsluitend betrekking op de diefstal van de auto zelf en niet op de voorwerpen die zich erin bevinden.

Bij een schadegeval is de huurder verplicht het volgende ter plaatse af te handelen:

  1. Direct de autoverhuurder op de hoogte stellen; 
  2. De politie bellen en proces-verbaal van het ongeluk laten opmaken; 
  3. Bij het terugbrengen van de auto door autoverhuurder een schaderapport laten opstellen en ondertekenen.

Niet verzekerd is schade:

  • Veroorzaakt door het rijden met een lege band of op onverharde wegen; 

  • Veroorzaakt nadat een van de indicatoren aan heeft gegeven dat u moest stoppen, zoals bij een oververhitte motor; 

  • Door grove nalatigheid en/of indien bestuurder onder invloed van alcohol, drugs of medicijnen was;

  • Bij verlies of beschadiging van de autosleutels; 

  • Aan de onderkant, het carter, de wielen, de ruiten of het dak;

  • Waarbij het om uit het schadegeval voortvloeiende kosten gaat, zoals wegsleepkosten, hotelovernachtingen, telefoonkosten, enzovoort.

Parkeergelden en boetes voor overtredingen zijn voor eigen rekening.

Ontvangst van de huurauto: De autohuur is door Sioni op het moment van ontvangst al betaald. Bij ontvangst van de huurauto wordt een borgstelling voor de huurauto gevraagd (met behoud tot diefstal of overschrijding van de huurperiode). Hiervoor wordt om uw creditcardgegevens gevraagd. U ontvangt ook een huurovereenkomst van de autoverhuurder. Deze overeenkomst is tevens uw verzekeringscontract. Controleer de auto bij de overdracht op eventuele beschadigingen en laat deze in de huurovereenkomst aantekenen. Mocht de auto niet aan uw wensen voldoen of mocht u gebreken ontdekken, meldt dit dan direct bij de in ontvangstneming. Klachten of melding van gebreken achteraf kunnen helaas niet in behandeling worden genomen.

Een lekke band ontstaan tijdens uw autohuurperiode dient u zelf te verwisselen. Heeft u hier vragen over, stel deze bij in ontvangst name van de huurauto! 

Vraag ook om een telefoonnummer van een contactpersoon in geval van pech. Voor reparaties aan de auto heeft u de uitdrukkelijke toestemming van de lokale verhuurder nodig. 

Prijzen autohuur

Huurauto periodes

 2023

1 apr-9 juni + 23 sep-30 okt

10 juni-10 juli + 29 aug-22 sep


11 juli - 28 aug

Prijs huurauto cat1

Huurauto categorie 1

245

350

427

Prijs huurauto cat2

Huurauto categorie 2

259

378

462

Prijs huurauto cat3

Huurauto categorie 3

280

406

497

Prijs huurauto cat4

Huurauto categorie 4

308

441

553

Prijs huurauto cat5

Huurauto categorie 5

455

609

707

Prijs huurauto cat6

Huurauto categorie 6

532

700

798

Prijs huurauto cat7

Huurauto categorie 7

623

847

994

Prijs huurauto cat8

Huurauto categorie 8

350

469

574

Prijs huurauto xtra

Huurprijzen gelden per week (7x24 uur) en zijn inclusief een schade-, WA- en diefstalverzekering en alle belastingen. Het aantal kilometers is ongelimiteerd.

Het eigen risico bedraagt maximaal 400 euro (voor categorie 5+6+7 is dat 700 euro), met uitzondering van schade aan banden, ruiten en onderkant auto, deze schade is NIET verzekerd. De borgsom is gelijk aan het eigen risico en dient met creditcard te worden voldaan.

Voor bepaalde boekingen geldt voor het ophalen of inleveren na 21 uur en voor een kinderstoeltje een toeslag.

Let op: Bij volledige bezetting is er niet voldoende ruimte voor alle bagage in de bagageruimte.