Lefkas Vliho baai

De Vliho baai ligt even verderop ten zuiden van Nidri. De baai is zeer ruim, rustig, goed beschut en de ankergrond is uitstekend. In de plaats Vliho kun je terecht voor een hapje en een drankje en boodschappen. Aan de andere kant van de baai in Geni zijn 3 taverna's direct aan het water met een weids uitzicht op de voor anker liggende boten.

Lefkas Vassiliki

Vassiliki is bekend en geliefd bij windsurfers vanwege de valwinden die opsteken aan het eind van de middag. Ook veel zeilers houden van dit kleine havenplaatsje waarbij je direct aan de waterkant een hapje kunt eten. De sterke valwinden kunnen lastig zijn voor zeiljachten bij het afmeren, maar eenmaal afgemeerd tussen de andere boten is het vaak prima te doen en na zonsondergang valt de wind meestal stil. Vanaf de kade heb je een mooi uitzicht over de uitgestrekte, blauwe zee.

Lefkas Sivota

Sivota is een gezellig havenplaatsje met diverse taverna's en barretjes en een enkele supermarkt. Sivota (of Syvota) heeft een natuurlijke haven die goede bescherming biedt. Er is plek voor veel zeiljachten aan de kades in de ruime baai. Bij vrijwel alle weersomstandigheden, lig je hier meestal goed. Vanuit Sivota is het een betrekkelijk korte zeilafstand naar eiland Ithaka of Kefalonia.

 

Lefkas Nidri

Nidri is zeer populair bij zeilers. Aan de boulevard kun je gratis afmeren. Even voor Nidri ligt de zeer beschutte baai "Tranquil Bay" met goede ankergrond. Verderop richting de Vliho baai kun je soms tegen betaling aan de steiger bij Hotel Iris liggen. Je kunt dan gebruik maken van douches en het zwembad. Nidri is ook thuishaven van een aantal van onze schepen en de dagzeilboten.  In Nidri kun je heel goed boodschappen doen en souvernirs kopen. 's Avonds kun je heerlijk uit eten bij de vele taverna's aan de boulevard met uitzicht op zee. Nidri is slechts 3 kwartier rijden vanaf het vliegveld Preveza.

Meer informatie over Nidri

Lefkas marina

Lefkas marina is de thuishaven van de Nederlandse flottieljes. De jachthaven is van alle gemakken voorzien, zoals een supermarkt, douches en toiletten, water, walstroom en internet. Ook kun je hier diesel bijtanken. Je meert af met Lazylines. Lefkas Marina ligt op loopafstand van Lefkas stad en slecht op een een half uurtje rijden van het vliegveld Preveza. Het is ook mogelijk om aan de kade van Lefkas stad af te meren. Meer informatie over Lefkas stad

Lefkas Ligia

Ligia is een kleine vissershaven. Zeiljachten laten zich hier betrekkelijk weinig zien. De haven staat merendeels in het teken van de visserij en kent slechts een paar afmeerplekken voor zeilboten. Aan de haven bevinden zich enkele vistaverna's waar zeer verse vis gegeten kan worden. In Lygia bevinden zich meerdere supermarktjes en bakkers. Meer informatie over Ligia