Corfu stad

Corfu stad (Kerkyra) is de hoofdstad van Corfu met een rijke historie. Hier kun je uren rondslenteren en winkelen in de gezellige binnenstad met de smalle straatjes en oude Venetiaanse gebouwen. En vergeet niet de Liston en de Esplanade met de vele terrasjes en restaurants. Het fort van Corfu stad is een bezoek meer dan waard met rondom verschillende uitkijkposten over de Ionische Zee. Met de boot kun je terecht in de oude vissershaven of in het fort van Corfu stad bij de Yachtclub van Corfu, op loopafstand van het centrum.

Corfu Petriti

Aan de zuidoost kant van Corfu tref je het haventje van Petriti. Een kleine vissersplaats waar de vissers vrijwel elke avond voor zonsondergang (behalve bij volle maan) uitvaren om de kost te verdienen. Aan de haven zijn diverse vistaverna's waar heerlijke verse vis wordt geserveerd.

Corfu Paleokastritsa

Paleokastritsa is een prachtige badplaats aan de westkust van Corfu in een mooie groene omgeving en talloze baaien met rotspartijen en kiezelstrandjes in een azuurblauwe zee. Bezienswaardig is ook het oude klooster op het schiereiland van Paleokastritsa. Er worden ook veel boottochten aangeboden. De zee voor de kust van Paleokastritsa kan echter in de middag wat ruwer worden.

Corfu Gouvia marina

Zeilvakanties vanuit Corfu hebben Gouvia Marina als vertrek- en aankomsthaven. Deze marina is van alle gemakken voorzien. Gouvia Marina ligt slecht op een kwartier tot 20 minuten rijden van het vliegveld Corfu.