Karacaören : Een groep eilandjes met veel ondieptes ertussen. Kristalhelder water, ideaal om te snorkelen.

Fresh Water Bay : Een prachtige baai omsloten door hoge rotsen. Een ware "Blue Lagoon" die zijn naam dankt aan de zoetwater bronnen die hier in uitkomen en de temperatuur verschillen veroorzaken. De rust in Fresh water bay is overweldigend. Men kan ontbijten boven in het restaurant of wachten op de pannenkoekenboot die meestal langs komt. Er is gelegenheid om een pittige wandeling te maken naar Kaya Koy. Een verlaten spookstadje dat tot 1922 bewoond werd door de Grieken.

Kalkan : Een leuk stadje met een kleine maar gezellige stadshaven en waar je heerlijk kunt eten en winkelen. Het stadje is hoog tegen een berg opgebouwd, met smalle kronkelige steegjes met leuke winkeltjes en terrasjes. 

Kas : Een mondain stadje met authentieke Turkse straatjes en vele winkeltjes. En nog vele oudheden uit de byzantijnse tijd, zoals de grote Sarcofaag midden in de stad. Er is een nieuwe marina sinds 2011.

Kekova : Een mooi gebied waar u een paar dagen door kunt brengen. Zeker aan te bevelen is een tocht met een glasbodemboot langs de verzonken stad. Als gevolg van aardbevingen zijn delen van een antieke stad die hier ooit lag, in het water terecht gekomen. Veel overblijfselen zijn goed te zien, u waant zich in de middeleeuwen. Of een bezoek aan Myra, de plaats waar Sinterklaas zijn bisdom had en de meest bekende Lycische stad samen met Olympus wat een stuk oostelijker ligt.

Een leuke zeiltocht rondom Kekova is naar de schitterende baai "Karaloz" omgeven door enorm hoge rotswanden of afmeren bij Hasan’s Roma restaurant nét onder het kasteel uit het kruisridder tijdperk.

 
1. Lefkas
2. Corfu
3. Turkije