Dit beschermde natuurgebied kenmerkt zich door eilanden en baaien die vaak alleen met een boot bereikbaar zijn. In de baaien bevinden zich vaak mooring lijnen en een enkele taverna. De restauranthouder staat vaak klaar om te helpen bij het afmeren. De kans dat u dolfijnen ziet is hier ook groot.

Tomb bay: In deze baai vind u vele lycische graftombes uit de oudheid. Een stevige wandeling met enig klauterwerk wordt beloond met een prachtig uitzicht over de baai. Op het strand is een restaurantje met 's ochtends vers brood en voor de mannen een scheerbeurt.

Boynuz Bükü: Mooie diepe baai met goede beschutting. Een wandeling de bergen in brengt je bij een schitterende waterval en het uitzicht vanaf de berg op de baai is adembenemend mooi.

Wall bay, Ruin bay en Fantome Cove  : Het heldere water en de mooie rotspartijen in deze baaien nodigen hier uit om te zwemmen en te snorkelen. In Ruin Bay bevinden zich restanten van Cleopatra’s badhuis. Er is ook een restaurantje op een boot.

Sarsala: Een heerlijk rustige baai met aanlegsteiger met moorings en een gezellige taverna met een terras op het water. 's Morgens wakker worden van de geur van vers brood uit de houtoven.

Kapi Creek: Een prachtige beschutte baai met een geweldig uitzichtpunt wanneer u achter het restaurant naar boven loopt. In het klein dorpje verderop kun je bij de imam en zijn vrouw een kopje “adaçay” te drinken, een kruidenthee van takjes salie.

 
1. Lefkas
2. Corfu
3. Turkije