Ontspannen zeilen onder de zon, ankeren in een van de vele mooie baaien, een duik nemen in het helder blauwe water, afmeren in een pittoresk haventje, genieten van de Griekse gastvrijheid en verse vis eten in een Griekse taverna. Het is niet voor niets dat zoveel Nederlandse zeilers elk jaar weer terugkomen. Zeilen op de Ionische zee is verslavend!

In Griekenland biedt Sioni zeilvakanties aan vanuit Lefkas en Corfu. De eilanden Lefkas en Corfu liggen in de helderblauwe Ionische Zee, aan de westkant van Griekenland. De Ionische Zee is een van de mooiste zeilgebieden van Europa.

Er zijn vele mogelijkheden voor het maken van lange of korte zeiltochten. De wind en golfslag is op de Ionische Zee meestal gematigd met zonnig weer en goed zicht. Het water is glashelder waardoor de bodem tot op grote diepte duidelijk waarneembaar is. Hierdoor is het eenvoudiger om ondieptes te lokaliseren. De Ionische Zee is dan ook zeer geschikt voor zowel de beginnende als voor de gevorderde zeiler.

 

Voor de meer ervaren (flottielje) zeilers biedt Sioni ook flottielje en bareboat zeilen in Turkije vanuit Fethiye. Net als de Ionische zee in Griekenland biedt het Turkse zeilgebied vele prachtige baaien met helderblauw water, een mooie natuur en een gastvrije bevolking.

Het weer is van mei tot en met oktober stabiel, je hoeft geen rekening te houden met eb en vloed of de stroming en er is altijd de zon. Kortom, alle ingrediënten voor een zorgeloze zeilvakantie. Daarnaast biedt Turkije natuurlijk ook de mogelijkheid om culturele uitstapjes te maken, zoals de Lycische Koningsgraven en Cleopatra's badhuis, een heerlijke Turkse keuken, modderbaden en de hamman.

Het grootste verschil met bijvoorbeeld het Lefkas gebied zijn de wat grotere afstanden tussen de haventjes en baaien. Behalve in de baai van Fethiye, waar zich op korte afstand vele baaien en haventjes bevinden.

 

 
1. Lefkas
2. Corfu
3. Turkije