• Dag 1 : thuishaven Fethiye
 • Dag 2 : baai in Golf van Fethiye
 • Dag 3 : Çiftlik
 • Dag 4 : Bozukkale
 • Dag 5 : Sailors Paradise
 • Dag 6 : Orhaniye
 • Dag 7 : Bozburun
 • Dag 8 : Bozburun (rustdag)
 • Dag 9 : Sögüt
 • Dag 10 : Dirsek
 • Dag 11 : Serçe
 • Dag 12 : Ekinçik
 • Dag 13 : 22 Fathom Cove
 • Dag 14 : naar thuishaven Fethiye

De totale zeilafstand van deze 2-weekse route is ruim 200 zeemijl.

Golf van Fethiye (Skopea Limani)

Dit beschermde natuurgebied kenmerkt zich door eilanden en baaien die vaak alleen met een boot bereikbaar zijn. In de baaien bevinden zich meestal mooring lijnen en een enkele taverna. De restauranthouder staat vaak klaar om te helpen bij het afmeren. De kans dat je dolfijnen ziet is hier ook groot.

Tomb bay: In deze baai vind je vele lycische graftombes uit de oudheid. Een stevige wandeling met enig klauterwerk wordt beloond met een prachtig uitzicht over de baai. Op het strand is 1 restaurantje met 's ochtends vers brood en voor de mannen een scheerbeurt.

Boynuz Bükü: Mooie diepe baai met goede beschutting. Een wandeling de bergen in brengt je bij een schitterende waterval en het uitzicht vanaf de berg op de baai is adembenemend mooi.

Wall bay en Ruin bay : Het heldere water en de mooie rotspartijen in deze baaien nodigen hier uit om te zwemmen en te snorkelen. In Ruin Bay bevinden zich restanten van Cleopatra’s badhuis. Er is ook een restaurantje op een boot. 

Fantome Cove : Een baai die je 100 jaar terug brengt in de tijd, waar nog op kampvuur wordt gekookt en de geiten en koeien langs de boten lopen. Vanaf hier kun je ook naar het badhuis van Cleopatra lopen.

Sarsala: Een heerlijk rustige baai met een gezellige taverna met een terras op het water. 's Morgens wakker worden van de geur van vers brood uit de houtoven.

Kapi Creek : Een prachtige beschutte baai met een geweldig uitzichtpunt wanneer je achter het restaurant naar boven loopt. In het klein dorpje verderop kun je bij de imam en zijn vrouw een kopje “adaçay” te drinken, een kruidenthee van takjes salie.

Göcek : Het St. Tropez van Turkije waar je heerlijk kunt flaneren door de mooie winkelstraat en langs de boulevard met de vele restaurants.

 

Havens ten westen van Fethiye

Çiftlik: Deze baai is bekend om zijn rotsformaties en gezellige strandje waar veel Turkse dagtoeristen uit de directe omgeving komen.

Bozukale: Een mooie diepe baai met boven op de berg bij de ingang van de baai de restanten van een enorm kasteel.

Sögüt : Een rustige baai vlakbij Bozburun. Het restaurant is een aanrader voor liefhebbers van vis en octopus. Op de steiger is water en stroom aanwezig.

Bozburun : Een gezellig haventje met diverse restaurantjes aan de boulevard. Ooit werd er op sponzen gevist maar tegenwoordig is scheepsbouw (Gulets) de belangrijkste inkomstbron.

Dirsek : Een rustige en goed beschutte baai met vele verschillende kleuren blauw en turkooizen in het water en een gezellige taverna met heerlijke gamba's.

Serce Liman : Een mooie ankerplaats in een fjordachtige baai. Ca. 15 mijl varen van Bozburun.

Sailors paradise: Diep verscholen in een baai en zoals de naam al zegt een waar paradijs voor zeilers.

Datça : Een modern stadje, gelegen in de Golf van Hisarönu, met een gezellige boulevard met vele terrasjes en een strand. Er zijn ook diverse supermarktjes.

Ova Bükü : Een kleine baai met aan de kade water en stroom. En heerlijk eten in het restaurant "Ogun's place". 

Palamut : Een turks vissersdorpje met een mengelmoes aan turkse en griekse invloeden. Veel voorouders van de huidige bewoners zijn van Griekse afkomst

Knidos: Een oude Griekse havenstad. De stad zou gebouwd zijn voor de allermooiste godin, Aphrodite. In de helderblauwe baai liggen de boten midden in een openluchtmuseum. Een "must" voor de cultuurliefhebbers.

English Harbour : Een grote baai met vele inhammen die veelvuldig gebruikt zijn tijdens de oorlog door de engelsen. Geniet van een fantastische zonsondergang.

Cleopatra eiland : De legende vertelt dat Cleopatra hier speciaal voor haar een strand heeft laten maken van echt Egyptisch zand. Een trekpleister voor dagtoerisme.

Cökertme : Ruime baai met het bekende restaurant "Captan Ibrahim" waar de familie van Ibrahim klaar staat om je te helpen met afmeren en je 's avonds heerlijke grill gerechten kunt eten.

Akbük : een baai met mooie hoge steile wanden aan de noordkant waar je kunt aanleggen bij het familie restaurant Altaș. De garnalen uit de oven zijn een aanrader.

Turkije Ekinçik

Een prachtige met pijnboom omringde baai met vele mogelijkheden, zoals zwemmen, snorkelen en een een excursie over de Dalyan rivier met een grote kans dat u een reuze schildpad tegenkomt. Ook een bezoek aan de de modderbaden of de koningsgraven van Caunos behoren tot de mogelijkheden. Het restaurant ligt een stukje hoger met een fantastisch uitzicht.

Turkije Fethiye

Een karakteristieke oosterse havenstad met een moderne marina en een lange boulevard met veel winkeltjes, bars, restaurants en een lokale markt. Hier kun je ook een hamam (Turks badhuis) bezoeken. Vanuit Fethiye is een excursie mogelijk naar de Saklikent kloof. Dit is een achttien kilometer diepe kloof waar waar je een mooie wandeling kunt maken langs de steile rotswanden en door kleine watervalletjes en soms over hoge rotsblokken klimt.

Fethiye is ook de thuisbasis van de Nederlandse flottielje, een 5 sterren resort met diverse zwembaden en een steiger voor de flottielje boten.

Van Fethiye naar de luchthaven Dalaman is het slechts 40 minuten rijden.