Vanuit Fethiye kun je in een week vele routes varen. Hierbij een voorbeeld:

  • Dag 1 : thuishaven Fethiye
  • Dag 2 : Tomb Bay
  • Dag 3 : Fantoom Cove
  • Dag 4 : Göcek
  • Dag 5 : Kapi Creek
  • Dag 6 : Coldwater Bay
  • Dag 7 : naar thuishaven Fethiye

Coldwater Bay

Een prachtige baai omsloten door hoge rotsen. Een ware "Blue Lagoon" die zijn naam dankt aan de zoetwater bronnen die hier in uitkomen en de temperatuur verschillen veroorzaken. De rust is hier overweldigend. Overnachten kan hier op anker met een lange lijn naar de kant. De restaurant eigenaar komt je ophalen met zijn bootje voor het diner in zijn restaurant met mooi uitzicht. Je kunt hier ook een pittige wandeling maken naar Kaya Koy, een verlaten spookstadje dat tot 1922 bewoond werd door de Grieken. 

Verderop (5 mijl varen) tref je Butterfly valley met de enorm hoge rotsen, waar je even voor anker kunt gaan voor het witte zandstrand met een tropische tuin en een mooie waterval erachter.

Golf van Fethiye (Skopea Limani)

Dit beschermde natuurgebied kenmerkt zich door eilanden en baaien die vaak alleen met een boot bereikbaar zijn. In de baaien bevinden zich meestal mooring lijnen en een enkele taverna. De restauranthouder staat vaak klaar om te helpen bij het afmeren. De kans dat je dolfijnen ziet is hier ook groot.

Tomb bay: In deze baai vind je vele lycische graftombes uit de oudheid. Een stevige wandeling met enig klauterwerk wordt beloond met een prachtig uitzicht over de baai. Op het strand is 1 restaurantje met 's ochtends vers brood en voor de mannen een scheerbeurt.

Boynuz Bükü: Mooie diepe baai met goede beschutting. Een wandeling de bergen in brengt je bij een schitterende waterval en het uitzicht vanaf de berg op de baai is adembenemend mooi.

Wall bay en Ruin bay : Het heldere water en de mooie rotspartijen in deze baaien nodigen hier uit om te zwemmen en te snorkelen. In Ruin Bay bevinden zich restanten van Cleopatra’s badhuis. Er is ook een restaurantje op een boot. 

Fantome Cove : Een baai die je 100 jaar terug brengt in de tijd, waar nog op kampvuur wordt gekookt en de geiten en koeien langs de boten lopen. Vanaf hier kun je ook naar het badhuis van Cleopatra lopen.

Sarsala: Een heerlijk rustige baai met een gezellige taverna met een terras op het water. 's Morgens wakker worden van de geur van vers brood uit de houtoven.

Kapi Creek : Een prachtige beschutte baai met een geweldig uitzichtpunt wanneer je achter het restaurant naar boven loopt. In het klein dorpje verderop kun je bij de imam en zijn vrouw een kopje “adaçay” te drinken, een kruidenthee van takjes salie.

Göcek : Het St. Tropez van Turkije waar je heerlijk kunt flaneren door de mooie winkelstraat en langs de boulevard met de vele restaurants.

 

Turkije Fethiye

Een karakteristieke oosterse havenstad met een moderne marina en een lange boulevard met veel winkeltjes, bars, restaurants en een lokale markt. Hier kun je ook een hamam (Turks badhuis) bezoeken. Vanuit Fethiye is een excursie mogelijk naar de Saklikent kloof. Dit is een achttien kilometer diepe kloof waar waar je een mooie wandeling kunt maken langs de steile rotswanden en door kleine watervalletjes en soms over hoge rotsblokken klimt.

Fethiye is ook de thuisbasis van de Nederlandse flottielje, een 5 sterren resort met diverse zwembaden en een steiger voor de flottielje boten.

Van Fethiye naar de luchthaven Dalaman is het slechts 40 minuten rijden.