Havens ten westen van Marmaris

Çiftlik: Deze baai is bekend om zijn rotsformaties en gezellige strandje waar veel Turkse dagtoeristen uit de directe omgeving komen.

Bozukale: Een mooie diepe baai met boven op de berg bij de ingang van de baai de restanten van een enorm kasteel.

Sögüt : Een rustige baai vlakbij Bozburun. Het restaurant is een aanrader voor liefhebbers van vis en octopus. Op de steiger is water en stroom aanwezig.

Bozburun : Een gezellig haventje met diverse restaurantjes aan de waterkant en een barbier waar de mannen zich kunnen laten scheren. Ooit werd er op sponzen gevist maar tegenwoordig is scheepsbouw (Gulets) de belangrijkste inkomstbron.

Dirsek : Een rustige en goed beschutte baai met vele verschillende kleuren blauw en turkooizen in het water en een gezellige taverna met heerlijke gamba's.

Serce Liman : Een mooie ankerplaats in een fjordachtige baai. Ca. 15 mijl varen van Bozburun.

Sailors paradise: Diep verscholen in een baai en zoals de naam al zegt een waar paradijs voor zeilers.

Datça : Een modern stadje, gelegen in de Golf van Hisarönu, met een gezellige boulevard met vele terrasjes en een strand. Er zijn ook diverse supermarktjes.

Ova Bükü : Een kleine baai met aan de kade water en stroom. En heerlijk eten in het restaurant "Ogun's place". 

Palamut : Een turks vissersdorpje met een mengelmoes aan turkse en griekse invloeden. Veel voorouders van de huidige bewoners zijn van Griekse afkomst

Knidos: Een oude Griekse havenstad. De stad zou gebouwd zijn voor de allermooiste godin, Aphrodite. In de helderblauwe baai liggen de boten midden in een openluchtmuseum. Een "must" voor de cultuurliefhebbers.

English Harbour : Een grote baai met vele inhammen die veelvuldig gebruikt zijn tijdens de oorlog door de engelsen. Geniet van een fantastische zonsondergang.

Cleopatra eiland : De legende vertelt dat Cleopatra hier speciaal voor haar een strand heeft laten maken van echt Egyptisch zand. Een trekpleister voor dagtoerisme.

Cökertme : Ruime baai met het bekende restaurant "Captan Ibrahim" waar de familie van Ibrahim klaar staat om je te helpen met afmeren en je 's avonds heerlijke grill gerechten kunt eten.

Akbük : een baai met mooie hoge steile wanden aan de noordkant waar je kunt aanleggen bij het familie restaurant Altaș. De garnalen uit de oven zijn een aanrader.

Turkije Marmaris

De Netsel Marina in Marmaris is voorzien van alle moderne faciliteiten met o.a. een grote supermarkt, douches en toiletten en vlakbij de steiger een heerlijk zwembad en vele leuke terrasjes aan de waterkant. Het gezellige centrum van Marmaris ligt op 5 minuten loopafstand van de aanlegplaats. De stad wordt omringd door groene bergen en ligt aan een prachtige en goed beschutte fjordachtige baai en heeft een levendige boulevard met vele terrasjes en een oosterse bazaar.

Turkije Orhaniye

De mooie baai van Orhaniye is omringd door pijnbomen. In de rustige haven Palmiye Marina is een supermarkt, douches en een privé zwembad. Het Palmiye restaurant staat bekend om "mama's" ovengerechten en een heerlijke lamschotel. 

Vlakbij Orhaniye tref je vele kleine baaien met pittoreske restaurantjes in de prachtige groene Golf van Hisarönü. Met als afwisseling de kleine dorpjes Selimiye, Datça en Bozburun.

Van Orhaniye naar luchthaven Dalaman is het ca. 1,5 uur rijden.