Lefkas Nidri

Nidri is een gezellig badplaatsje aan de Oostkust van het eiland Lefkas. Het centrum heeft aan zee een boulevard met daarachter de hoofdstraat met diverse winkeltjes. Aan de boulevard zijn verschillende goede restaurants te vinden waar je heerlijk kunt eten en drinken. Vanaf de kade vertrekken elke dag verschillende dagjesboten die tochten langs de eilanden Meganisi, Skorpios of Ithaka maken. Ook liggen hier vele zeilboten. Nidri heeft een nautische en vooral een gemoedelijke sfeer.

Nidri is toeristisch, maar hoogbouw en massatoerisme zul je hier zeker niet aantreffen. Het blijft kleinschalig. Vanuit het plaatsje kun je heel gemakkelijk een auto, motorbootje, dagzeilboot of fiets huren voor het verkennen van het eiland. Nidri heeft ook een goede busverbinding met Lefkasstad.

Amalia villa in Nidri

Even buiten Nidri bevindt zich het kleine dorpje Rachi. Hier vlakbij bevinden zich de watervallen, in het voorseizoen zeer de moeite waard en een mooie wandeling met enig klauterwerk ernaar toe.

Villa Octavius in Rachi 

In het nabijgelegen dorpje Perigiali bevinden zich een aantal rustige strandjes met kristal helder water en een aantal taverna's aan het strand met prachtig uitzicht op de eilanden Sparti en Madouri.

Dagje zeilen vanuit Nidri Lefkas

Verblijven jullie op het eiland Lefkas en willen jullie graag èèn of meerdere dagen zeilen op de Ionische Zee in Griekenland? Dat kan! In samenwerking met een Engelse partner biedt Sioni dagzeilboten aan.

Met deze dagzeilboten verken je zelf op een sportieve manier de vele mooie baaien en eilanden in de directe omgeving van Nidri! Zeil bijvoorbeeld rondom het eiland van Onassis (Skorpios) en bezoek de pittoreske haventjes op het eiland Meganissi. 

Lefkas Griekenland

Lefkas is een van de allermooiste eilanden van Griekenland. Het Griekse eiland heeft een mooie groene natuur (ook in hoogzomer) en schitterende stranden. Lefkas kent nog geen massa toerisme en heeft gezellige havenplaatsjes en authentieke bergdorpjes.

Lefkas behoort tot de zeven Ionische eilanden, gelegen langs de westkust van het Griekse vaste land in de Ionische zee. Ten noorden van Lefkas ligt Corfu en ten zuiden liggen de eilanden Meganisi, Kefalonia en Ithaka.

Bezienswaardigheden    foto's 

Vakantiehuizen in de buurt van Nidri