Lefkas Ligia

Katouna is een rustig bergdorpje dat aan de noordoost zijde van Lefkas ligt. Het dorpje bestaat uit een klein pleintje waar enkele idyllische straatjes op uitkomen en vele huizen weer in oude stijl zijn gerenoveerd.

Op nog geen 1,5 km van Katouna ligt het havenplaatsje Ligia. Aan de haven bevinden zich enkele vistaverna's waar heerlijke verse vis gegeten kan worden.

Ligia heeft een strandje en meerdere bakkers en supermarktjes. Ligia ligt op de weg van de hoofdplaats Lefkas naar Nidri. Vanuit Ligia slingert een (goede) weg omhoog naar het dorpje Katouna. Aan deze rustige weg bevinden zich een aantal Sioni vakantiehuizen. Al deze vakantievilla's hebben een privé zwembad en uitzicht op zee.

Katouna heeft door haar hogere ligging vanaf verschillende punten een schitterend uitzicht op de Ionische Zee. De andere kant van het dorpje geeft een rustgevend uitzicht op een prachtige vallei en met cypressen en olijfbomen begroeide berghellingen. Het plaatsje heeft geen winkel en kent slechts èèn taverna waar het heerlijk eten is zonder menukaart.

 

Lefkas Griekenland

Lefkas is een van de allermooiste eilanden van Griekenland. Het Griekse eiland heeft een mooie groene natuur (ook in hoogzomer) en schitterende stranden. Lefkas kent nog geen massa toerisme en heeft gezellige havenplaatsjes en authentieke bergdorpjes.

Lefkas behoort tot de zeven Ionische eilanden, gelegen langs de westkust van het Griekse vaste land in de Ionische zee. Ten noorden van Lefkas ligt Corfu en ten zuiden liggen de eilanden Meganisi, Kefalonia en Ithaka.

Bezienswaardigheden    foto's 

Vakantiehuizen in Katouna