Lefkas Agios Nikitas

Agios Nikitas is een kleinschalig en pittoresk badplaatsje aan de prachtige westkust van Lefkas. Als je vanuit Lefkasstad aan komt rijden, zie je Agios Nikitas al van afstand in de diepte liggen: een dorpje met rode daken aan een mooie baai met een wit strand.

Agios Nikitas bestaat uit één gezellig autovrij straatje met een aantal winkels en taverna's en loopt door tot aan de zee. Het terras van de cafetaria Captain's Corner zit direct aan het strand en kijkt uit over de baai en zee. Echt een plek om de hele dag te blijven en heerlijk te genieten! Zowel voor ouders als kinderen een aanrader voor een bij voorbaat zeer geslaagde dag!

Agios Nikitas is zeer geschikt voor rustige strandvakantie. Naast het strand van Agios Nikitas liggen de mooiste stranden van Lefkas vlakbij. Met een huurauto of scooter zijn prachtige tochten te maken naar o.a. Porto Katsiki, Vassiliki, Sivota en Nidri. En slechts op 12 kilometer afstand van Lefkasstad. 

 

Lefkas Griekenland

Lefkas is een van de allermooiste eilanden van Griekenland. Het Griekse eiland heeft een mooie groene natuur (ook in hoogzomer) en schitterende stranden. Lefkas kent nog geen massa toerisme en heeft gezellige havenplaatsjes en authentieke bergdorpjes.

Lefkas behoort tot de zeven Ionische eilanden, gelegen langs de westkust van het Griekse vaste land in de Ionische zee. Ten noorden van Lefkas ligt Corfu en ten zuiden liggen de eilanden Meganisi, Kefalonia en Ithaka.

Bezienswaardigheden    foto's