Lefkas stad marina

Agios Ioannis ligt ten westen van Lefkas stad en heeft een lang gerekt strand dat populair is onder de inwoners en kitesurfers. Lefkas stad heeft een gezellig centrum met vele winkeltjes en taverna's en een moderne jachthaven. 

Agios Ioannis ligt tegen Lefkas stad aan. Het strand met daarop de typische Griekse molens valt onder de Blue Flag Beaches. De zee is helder met een prachtige, lichtblauwe kleur. Aan het eind van de dag kan het hier flink waaien. Vandaar dat het strand ook zeer populair is onder kite- en windsurfers.

De hoofdstad van Lefkas, Lefkas stad (door de Grieken Lefkada genoemd), heeft een gezellig centrum met een wirwar van kleine straatjes en kleurrijke huizen met kleding- en toeristenwinkeltjes en een boulevard met vele terrasjes en taverna's. Op het centrale plein, de ontmoetingsplek van de inwoners, is het vooral op zaterdagavond een gezellige drukte. Ook heeft Lefkas stad een moderne jachthaven (Lefkas marina) en enkele musea, zoals het archeologisch en het folkloristisch museum. Ten noorden van Lefkas stad liggen een aantal stranden, waaronder Gyra beach. Net buiten de stad bevindt zich het oude fort Agia Mavra en het prachtige Faneromeni klooster.

Agios Ioannis en Lefkas stad zijn vlak gelegen. Alles is dan ook goed met de fiets bereikbaar.

 

Lefkas Griekenland

Lefkas is een van de allermooiste eilanden van Griekenland. Het Griekse eiland heeft een mooie groene natuur (ook in hoogzomer) en schitterende stranden. Lefkas kent nog geen massa toerisme en heeft gezellige havenplaatsjes en authentieke bergdorpjes.

Lefkas behoort tot de zeven Ionische eilanden, gelegen langs de westkust van het Griekse vaste land in de Ionische zee. Ten noorden van Lefkas ligt Corfu en ten zuiden liggen de eilanden Meganisi, Kefalonia en Ithaka.

Bezienswaardigheden    foto's 

Vakantiehuizen in de buurt van Lefkas stad