Update 29 juli 2020

Reisadvies voor Griekenland -> vanaf 1 juli code geel, zie Nederland Wereldwijd.

Alle vliegvelden in Griekenland zijn vanaf 1 juli weer open, waaronder dus ook de vliegvelden Preveza en Corfu.

Door vanaf het begin strenge maatregelen te nemen is de verspreiding van COVID-19 in Griekenland beperkt gebleven. Griekenland doet er veel aan om dit zo te houden. Vandaar dat er voor ieders veiligheid voorzorgsmaatregelen gelden, zoals:

Geen 3 maar 4 P's! -> naast de 3 P's die je voor elke vakantie in het buitenland nodig hebt (Paspoort, Plastic - bankpas/ credit card - en eventuele Pillen/ medicijnen, is  er voor Griekenland een essentiële 4e P bijgekomen namelijk het Passenger Location Form.

De Griekse overheid wil graag vooraf weten wie wanneer naar Griekenland reist en waar verblijft. Alle reizigers (nu ook minderjarigen) moeten daarom ten minste 48 uur voor aankomst in Griekenland een Passenger Location Form (PLF) invullen. Tijdens het invullen heb je naast je vlucht- en paspoortgegevens, ook een vakantieadres nodig. Deze ontvang je van ons bij de reisbescheiden. Reizigers ontvangen na invulling van het formulier een aparte mail met een QR code, welke je kunt uitprinten of op je mobiele telefoon kunt laten zien tijdens de controle bij aankomst op de luchthaven. Let op: kun je deze QR code/ PLF bij aankomst niet laten zien dan kan dit een boete van 500 euro opleveren.

Testen -> bij aankomst op de luchthaven worden er steekproefsgewijs coronatesten uitgevoerd. Je mag de uitslag op je eigen accommodatie afwachten en zal naar verwachting binnen 24 uur de uitslag ontvangen. Alleen bij een positieve uitslag moet je 14 dagen in quarantaine in een speciaal aangewezen hotel.

Mondkapjes -> verplicht in het vliegtuig, op luchthavens, in openbaar vervoer, taxi's en supermarkten en vanaf 29 juli ook in overige winkels, kappers, schoonheidscentra, banken en overige kantoren die diensten verlenen aan klanten, dokterspraktijken en liften. De boete voor het niet dragen bedraagt 150 euro.

Huurauto's en taxi's -> worden tussendoor gedesinfecteerd. Bovendien is het aantal toegestane passagiers beperkt:
- Taxi's mogen maximaal 2 passagiers vervoeren.
- Voor huurauto's met max.5 zitplaatsen is alleen de bestuurder plus één passagier toegestaan.
- Voor huurauto's met 6-7 zitplaatsen is de bestuurder plus twee passagiers toegestaan.
Deze beperkingen gelden niet voor gezinnen met kinderen.

Afstand houden in publieke ruimte -> 1,5 meter, zoals in NL.

Winkels en horeca -> gewoon open. Op de terrassen mag je met maximaal 6 personen aan 1 tafel.

Extra hygiëne -> alle boten en vakantiehuizen worden nu extra goed en volgens een landelijk veiligheidsprotocol schoongemaakt.

 

Sinds 1 juli genieten al onze gasten van een mooie en welverdiende zomervakantie. Of op een zeilboot of in een mooi Sioni vakantiehuis op Lefkas. En waar zit je nu beter dan op een boot? Alleen met je eigen reisgezelschap aan boord, wind door je haren, zon op je huid en vrijwel altijd buiten. Of verblijf net zo veilig in een vrijstaand Sioni vakantiehuis met altijd een privé zwembad. Ook alleen met je eigen reisgezelschap en geen gemeenschappelijke voorzieningen zoals bij hotels en appartementen altijd wel het geval is. Bij een vakantiehuis hoort een huurauto dus onafhankelijk van het openbaar vervoer gaan en staan waar je wilt.

 

Meer informatie:
ANWB reiswijzer
Grieks Verkeersbureau