Update 27 juli 2021

Reisadvies voor Griekenland 

Griekenland heeft code geel. Om Griekenland binnen te komen, gelden er naast een geldig reisdocument aanvullende vereisten.

Naar Griekenland

-> minimaal 24 uur voor aankomst het Passenger Location Form (PLF) invullen. Zonder de QR-code van het PLF kom je Griekenland niet in.

-> een negatieve PCR-test met testuitslag in het Engels van maximaal 72 uur oud of een bewijs dat je bij aankomst in Griekenland minimaal 14 dagen volledig bent gevaccineerd. Dit geldt ook voor kinderen.

Check ook de site Nederlandwerelwijd.nl voor het actuele reisadvies en de site van het Griekse Verkeersburo

Naar Nederland

-> t/m 7 augustus gelden er geen bijzonderheden;

-> vanaf 8 augustus moet iedereen vanaf 12 jaar of volledig zijn gevaccineerd en dit aan kunnen tonen via de CoronaCheck-app of een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud.

Op alle bestemmingen die wij aanbieden kun je een negatieve PCR-test laten doen. Je ontvangt hierover nader bericht.

 

Reisadvies Turkije (zeilvakanties)

Turkije heeft code oranje.

Naar Turkije

-> reis je met het vliegtuig dan moet je je 72 uur voor aankomst in Turkije registreren via de website van de Turkse overheid, zie https://register.health.gov.tr/

-> een negatieve PCR-test met testuitslag in het Engels van maximaal 72 uur oud of een bewijs dat je bij aankomst in Turkije minimaal 14 dagen volledig bent gevaccineerd. Dit geldt ook voor kinderen.

De CoronaCheckApp is alleen geldig binnen de EU dus niet in Turkije. U moet al uw bewijzen van volledige vaccinatie uitprinten en op papier meenemen.

Naar Nederland

-> iedereen vanaf 12 jaar moet of volledig zijn gevaccineerd en dit aan kunnen tonen via de CoronaCheck-app of een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud.

Voor meer informatie over het reisadvies : Turkije (Nederlandwereldwijd.nl) >

 

Informatie kan veranderen. Houd daarom zelf de aangegeven sites goed in de gaten.